Optimal bassintræning til deltagere med geriatriske problemstillinger

Har du ældre borgere på dine bassinhold? Og er du opdateret på den nyeste viden indenfor træningsfysiologien målrettet geriatrien? Ellers er der her en god mulighed for ny viden og efterfølgende inspiration til bassinfysioterapien til den ældre borger. I et samarbejde med Dansk Selskab for Gerontologi og Geriatri udbyder vi nu temadagen: Optimal bassintræning til deltagere med geriatriske problemstillinger

Sted: Svømmestadion Danmark, Gl. Vardevej 60, Esbjerg.
Dato: 20. april 2024
Tidspunkt: Kl. 9:00-16:30
Pris: Kr. 1.500
Tilmeldingsfrist: 10. marts 2024

Indhold

Velkommen til ”Optimal Bassintræning til deltagere med geriatriske problemstillinger”. Her vil Cand. Scient. Fysioterapeut og Specialist i Fysioterapi i Gerontologi og Geriatri Niklas Grundt Hansen lede dig igennem den nyeste viden indenfor styrke-, kredsløbs- og balancetræning til den geriatriske borger.

Efter frokost, hvor der afholdes generalforsamling for Dansk Selskab for Bassinfysioterapi, skifter vi til badetøjet og hopper i vandet. Her vil bassinfysioterapeut Andrea Martina Grawe byde på praktisk inspiration til bassinfysioterapien i forlængelse af den nye viden i vandet.

Hvis bassintræningen planlægges og udføres rigtigt, er det fremragende til at stimulere balance, eksplosivitet, styrke, kredsløb, generel funktion og ADL.

Formål

Forbedre din viden om den ældre borger med geriatriske problemstillinger og at du kan tilpasse den viden til din træning i bassin.

Udbytte

Du vil forlade temadagen med en solid teoretisk baggrund indenfor træning af ældre, samt få konkrete eksempler på at implementere principperne i vandet.

Forudsætninger

Du forventes at have grundlæggende kendskab indenfor styrke-, kredsløbs- og balancetræning. Derudover er det en forudsætning, at du har en forståelse af vandets fysiske egenskaber. Det er en fordel, hvis du har deltaget i Dansk Selskab for Bassinfysioterapis grundkursus (Bassinfysioterapi) og/eller medbringer erfaring fra egen træning, undervisning eller behandling.

Hvis ikke; så kan det anbefales at læse ”Bassintræning” Af Bodil Føns Knudsen.

Undervisningen kombinerer teori og praksis, for en holistisk træningsoplevelse.

Underviserne

Niklas Grundt Hansen

Cand. Scient. Fysioterapeut og Specialist i Fysioterapi (Gerontologi og Geriatri).
Faglig tovholder i Dansk Selskab for Fysioterapi i Gerontologi og Geriatri.

Til dagligt arbejder Niklas som udviklingsterapeut i Hørsholm Kommune. Desuden er han 3 x danmarksmester i fitness og 2 x danmarksmester i ergometer-roning.

Grundt.Niklas@gmail.com
+45 61 27 79 32

 

Andrea Martina Grawe

Fysioterapeut fra 2003, bestyrelsesmedlem (faglig tovholder) i Dansk Selskab for Bassinfysioterapeuter.
Arbejder ved Folkesundhed, Aarhus Kommune, udelukkende med bassintræning og undervisning af frivillige i bassintræning. Flaskedykker, fridykker, openvandssvømmer. Kort sagt: vandhund.

andrea@grawe.dk
+45 60 12 97 30

Målgruppe

Fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende. Man skal være medlem af enten Dansk Selskab for Bassinfysioterapi (DSFBassin) eller Dansk Selskab for Fysioterapi i Gerontologi og Geriatri (DSFGG).

Medlemskab er gratis for fysioterapeutstuderende, som er medlem af Danske Fysioterapeuter. 

Spørgsmål

Yderligere oplysninger på Dansk Selskab for Bassinfysioterapis mail: bassinfysioterapi@fysio.dk